De Spinola meert weer aan in het Spanjaardsgat.
De Spinola meert weer aan in het Spanjaardsgat. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)
FOTO'S

Spinola terug in Spanjaardsgat, ‘klaar voor een tweede leven’

  Economie

BREDA - Hij is ruim vier maanden weggeweest, maar sinds vrijdagmiddag ligt de Spinola weer op zijn vertrouwde plek aan het Spanjaardsgat. “Klaar voor een tweede leven”, lacht eigenaar Geert Blenckers, die voor carnaval Bobby’s Boat opent op het schip.


Afgelopen jaar nam Blenckers samen met zijn zakenpartner Jeroen van Schijndel de boot over van Paul Verloop. In september ging de boot voor onderhoud naar de werf en was hij voor het eerst sinds 47 jaar weg als beeldbepalend element in het Spanjaardsgat.

In oktober zou hij weer terug zijn, was destijds de verwachting. “Dat is wat langer geworden ja. Niet omdat we het onderschat hebben, maar omdat we afhankelijk zijn van anderen”, vertelt de horeca-ondernemer.

Er is ook wel aardig wat gebeurd. “Er is flink gelast, de bodem is geheel vernieuwd en er is een betonnen vloer ingestort met vloerverwarming. De Spinola heeft ook twee werven gezien, eerst in Grave en daarna in Maasbracht.”

Hij verwacht dat Bobby’s Boat voor carnaval open gaat. “Dat gaan we wel halen. Vanaf maandag gaan we zelf aan de gang met de verbouwing. Dat hebben we dus zelf in de hand.”

Hoe lang kan de boot er nu tegenaan? “De onderkant moet er dertig jaar tegenaan kunnen, ik verwacht dat we na vijftien jaar wat klein onderhoud moeten doen. Hij is echt klaar voor een tweede leven.”   FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief