Filerijden bij de Jumbo en Aldi na sluiten slagbomen (video) | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Robbert Temmen

Filerijden bij de Jumbo en Aldi na sluiten slagbomen (video)

  Economie

BREDA - De Jumbo en Aldi aan de Belcrumweg zijn de parkeeroverlast van buurtbewoners en de Rechtbank meer dan zat. Reden voor de twee supermarkten om de slagbomen op de parkeerplaats weer te gaan gebruiken.


Bezoekers van de Rechtbank of andere bezoekers plaatsten voorheen de auto op de gezamenlijke gratis parkeerplaats van de Jumbo en de Aldi. “Daardoor konden onze eigen klanten en die van de Aldi niet meer parkeren op de parkeerplaats”, vertelt Ron Brouwers, filiaalmanager van de Jumbo. “Sinds de komst van de Rechtbank nam de overlast echt toe. Toen stond het hier vol met busjes van de bouwvakkers, nu hebben we vooral last van de bezoekers van de rechtbank. In de buurt is het bijna overal betaald parkeren.”

De twee supermarkten werken nu met een muntjessysteem op de parkeerplaats. Klanten van de Jumbo en Aldi ontvangen bij 10 euro aan boodschappen een muntje om de parkeerplaats te verlaten. Andere bezoekers van de parkeerplaats kunnen voor 25 euro een muntje los kopen. “Dit is nu een noodzakelijke oplossing. Het uitgangspunt is dat onze klanten weer kunnen parkeren.  Zelf vind ik dit natuurlijk ook niet leuk, want komen nu ook boze bezoekers die er niet meer uit kunnen. Eigenlijk kan je het nooit goed doen. Maar onze eigen klanten gaan zeker voor.”

Op korte termijn gaan de Jumbo en Aldi beslissen of de slagbomen naar beneden blijven.