Foto: Picnic

Online supermarkt Picnic gegroeid naar 25 bezorgwagentjes in Breda

  Economie

BREDA - Online supermarkt Picnic groeide in 2018 hard in Breda. Aan het eind van vorig jaar maakten 6500 huishoudens gebruik van de websuper die de boodschappen gratis thuisbezorgt. Dat meldt Picnic. Daarmee bereikt de bezorgsuper 8 procent van de huishoudens. In Breda staan nog zo'n duizend mensen op de wachtlijst.


In 2018 breidde Picnic het aantal steden waarin het bezorgt uit naar zeventig en steeg het aantal klanten van 90.000 naar ruim 275.000. Breda staat op de 16e plek als het gaat om het aantal huishoudens dat in een stad van Picnic gebruikmaakt, afgezet tegen het aantal inwoners. In Haagse Beemden en Prinsenbeek wordt 15 procent meer besteld dan gemiddeld in Breda.

Het best verkochte product in Breda was in 2018 halfvolle melk, gevolgd door bananen, komkommer, mineraalwater zonder koolzuur en scharreleieren. IJsthee zonder suiker, plakken jong belegen kaas 35+ en Paulaner Hefeweizen witbier werden in Breda minstens vier keer zoveel verkocht als in de rest van Nederland.

Er staan in Breda zo'n duizend mensen op de wachtlijst. In 2019 wordt het aantal bezorgwagentjes en bezorgers aanzienlijk uitgebreid, aldus het bedrijf. Picnic begon mei 2018 in Breda met 15 wagentjes en 40 bezorgers, inmiddels is dat gegroeid tot 25 wagentjes en 70 bezorgers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief