Foto: Thes/Gemeente Breda

24 sociale woningen in nieuwbouw Terheijdenstraat

  Economie

BREDA - Het geplande appartementencomplex op de hoek van de Terheijdenstraat en de Stationslaan krijgt 24 sociale huurwoningen. Dat blijkt uit een overzicht dat wethouder Paul de Beer heeft gestuurd naar de gemeenteraad.


De Beer stuurde het overzicht naar aanleiding van een beeldvormende sessie in de raad over het bestemmingsplan van de Thes locatie, zoals het terrein in de plannen heet. Het complex bestaat naast de sociale woningen (huur maximaal €710)  uit 5 appartementen die tussen de €710 en €925 gaan kosten, 46 tussen de €925 en €1100 en 41 boven de €1100. Van twee appartementen is de prijs nog niet vastgesteld.

De Thes-locatie is de plek waar tot een aantal jaar geleden de Albert Heijn en de Bric&Brac zaten. De Albert Heijn verhuist weer terug naar zijn ‘oude’ plek. Of het pick-up-point ook mee verhuist, is nog niet duidelijk. “Gezien de bijzondere locatie en de omvang van de winkel is men nog aan het nadenken welk (wellicht bijzonder) winkelconcept er gaat komen. Het is dus nog onduidelijk of het pick-up point ook op de Thes-locatie wordt gevestigd”, blijkt uit navraag van de ontwikkelaar bij Ahold.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief