Winkelcentrum Hoge Vucht.
Winkelcentrum Hoge Vucht. (Foto: Wijnand Nijs)

Eigenaar winkelcentrum Hoge Vucht wil uitbreiding

  Economie

BREDA - Eigenaar ASR Dutch Prime Retail wil winkelcentrum Hoge Vucht met 1400 vierkante meter uitbreiden. Die uitbreiding zou gepaard kunnen gaan met het realiseren van extra woningen boven op de bestaande bouw.


Dat blijkt uit plannen die de eigenaar heeft ingediend bij de gemeente. Het college staat positief tegenover de plannen, blijkt uit de gemeentelijke stukken. Daar koppelt B&W wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet bij herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum de oorspronkelijke architectuur van het complex worden gerespecteerd en versterkt.

Ook moeten er extra parkeerplaatsen komen tot in totaal 720 plaatsen en moet er een tussen de uitbreiding en het parkeerterrein een groenstrook komen ‘waardoor een aangename voetgangerszone met voldoende bomen wordt gerealiseerd’. Als ASR de plannen doorzet om ook woningen te realiseren, dan zouden dat middeldure huurwoningen moeten zijn. De opbouw zou eventueel tot maximaal 40 meter hoogte mogen komen.

ASR wil het winkelcentrum uitbreiden bij de garageboxen aan de westzijde van het winkelcentrum (Antwerpenstraat). Daarnaast wil initiatiefnemer de entrees restylen, de gehele passagekap vernieuwen en het winkelcentrum herinrichten zodat een horecaplein wordt gecree¨erd dat een prominentere plek krijgt aan de entree aan de noordwestzijde van het winkelcentrum, bij de Jumbo.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief