Logo bredavandaag.nl
De Wilhelminastraat, januari 2019.
De Wilhelminastraat, januari 2019. (Foto: Wesley van der Linde/groennieuws.nl)

In nog drie straten eerste kwartier gratis parkeren

  Economie

BREDA - Met ingang van deze dinsdag kunnen winkelbezoekers de eerste 15 minuten gratis parkeren aan de Wilhelminastraat, de Ginnekenweg en de Ginnekenmarkt. Het college wil hiermee het 'stop en shop'-principe en het winkelbezoek stimuleren, aldus de gemeente Breda. 


"Vanaf vandaag kun je in Breda het eerste kwartier gratis parkeren in alle grote inloopstraten naar het centrum", volgens Greetje Bos, wethouder parkeren. "De Wilhelminastraat én de Ginnekenweg zijn echte trekkers voor winkelend publiek. Het kwalitatieve winkelaanbod én dit gebaar versterkt de aantrekkingskracht. We hopen dat het ook meer bezoekers oplevert."

Automobilisten voeren eerst het kenteken in via de parkeerautomaat of de parkeerapp en daarmee is de aankomsttijd automatisch geregistreerd. De nieuwe parkeerautomaten printen geen parkeerticket meer. 

Eerder is het eerste kwartier gratis parkeren ingevoerd voor de Haagdijk, de Nieuwe Haagdijk, de Boschstraat, de Korte Boschstraat, de Nieuwe Ginnekenstraat, het Pastoor Pottersplein en de Speelhuislaan. Daarmee komt het totaal aantal straten waar deze regeling geldt op tien.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief