Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief de Bode)

Plannen voor 150 appartementen Tuinzigtlaan

  economie

BREDA - Op de plek waar nu nog de Rooi Pannen is gevestigd aan de Tuinzigtlaan 12, moeten in de toekomst zo’n 150 appartementen gerealiseerd worden. Dat zijn de plannen van Somnium real Estate, in samenwerking met Maas-Jacobs en Van Agtmaal.


De drie regionale ontwikkelaars hebben het terrein aangekocht van de scholengemeenschap, die de opleiding die er nu is gevestigd verhuist naar de Seelig Kazerne.

Het is nog onduidelijk wanneer een eventuele bouw kan starten of hoe het appartementencomplex er precies uitziet, daarvoor zijn de plannen nog te pril. “We zijn in gesprek met de gemeente, die heeft gezegd de medewerking te willen verlenen en de schouders eronder te willen zetten”, geeft Joris Martens van Van Agtmaal aan. “Dat willen wij ook.

Ook is onduidelijk of het gaat om koop of huur, of om een combinatie. “Dat bekijken we allemaal nog. Het wordt in elk geval geen dure koop.” De drie partijen verwachten dat de komende maanden wel duidelijk wordt hoe het plan eruit gaat zien. Het consortium hoopt snel na het vertrek van de Rooi Pannen te kunnen beginnen met sloop.

Voor de ontwikkelaars is het gebied geen onbekend terrein. Maas-Jacobs bouwde aan de achterzijde van de school de afgelopen jaren aan Haag5, gelegen aan de Haagweg. Van Agtmaal was eerder betrokken bij Easystreet, op de hoek van de Tuinzigtlaan en de Ettensebaan. Maas-Jacobs heeft daarnaast samen met NBU het voormalige Nibb-it-terrein gekocht om daar aan de Ettensebaan enkele honderden woningen te bouwen.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief