Foto: DROOMWONEN BREDA

'Verkennend gesprek' gemeente over ecowijk Brundtland

  Economie

BREDA – Coöperatie Brundtland heeft binnenkort een verkennend gesprek met de gemeente over de realisatie van een ecowijk in Breda. De coöperatie werd in 2018 opgericht met als doel het opzetten van een hele ecowijk van 250 woningen, opgezet door de bewoners zelf in Teteringen. 


Het gesprek moet de ecowijk  een stap dichterbij brengen. Het idee voor een ecowijk ontstond in 2014. Menno de Lange, voorzitter van Stichting Droomwonen Brabant, is één van de aanjagers van de ecowijk. Volgens De Lange moet het een diverse wijk worden met villa's, huurwoningen en Tiny Houses voor mensen van alle leeftijden. Destijds leek de groep geïnteresseerden nog te klein en te divers. Twee jaar later werd er toen toch besloten om een bijeenkomst te organiseren met een klein kerngroepje, die toen anderhalf jaar lang aan een visie werkte. "Al gauw bleek dat deze eco-gemeenschap geen tuin in een betondorp moest worden," vertelt de Lange. "De initiatiefnemers wilden geen gemeenschap opbouwen in een bestaande wijk en daarmee was het idee voor een hele ecowijk geboren."

Momenteel is het plan dus nog steeds in ontwikkeling. "De focus ligt voor ons nu op het verder uitbreiden van dit conceptplan." De gemeente en Brundtland zijn nog zoekende naar een geschikte locatie. "De gemeente kijkt momenteel zelf ook voor de totale woningbouw welke locaties er vrijkomen om nieuwbouwwoningen neer te zetten. Aan de hand daarvan hopen wij nog steeds dat er een geschikte locatie komt voor onze ecowijk." FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief