Haalbaarheidsstudie naar 80 tot 110 woningen Nijverheidssingel

  Economie

BREDA - Sprangers gaat samen met de gemeente een haalbaarheidsstudie aan om tot een passende invulling te komen van de huidige kantoorpanden aan de Nijverheidssingel 313 en 315. Sprangers en Gemeente Breda ondertekenden daarvoor een overeenkomst. 


"Afgesproken is dat we gaan kijken welke modellen passen op deze locatie en of behoud van panden mogelijk is. Anders moeten deze eerst worden gesloopt", vertelt ontwikkelingsmanager Lars Paantjens.

In de eerste helft van dit jaar gaat Sprangers verhuizen naar de nieuw aangekochte kantoorlocatie aan de Edisonstraat te Breda. Sprangers gaat de locatie aan de Nijverheidssingel in samenwerking met BPD ontwikkelen.  In combinatie met de hoge woningbouwambitie van de gemeente Breda, die tussen 2018 en 2022 6000 woningen wil realiseren, is woningbouw op deze een logische keuze. "Dit is een intensief bebouwd gebied. De wens is het merendeel van de woningen in het middeldure huur- en koop segment te realiseren. Hierna zal een anterieure overeenkomst gesloten worden om tot uiteindelijke ontwikkeling en realisatie te komen. In Breda en vooral in deze wijk is hier veel vraag. De grove inschatting is dat er ongeveer tussen de 80 en 110 woningen worden gecreëerd.

Het bouwbedrijf is een van oorsprong Bredase bouwer en is de afgelopen 56 jaar gehuisvest geweest aan de Nijverheidssingel. "We hebben de ambitie om iets moois te maken van de plek waar jarenlang met veel plezier is gewerkt: een waardevolle toevoeging aan de omgeving en de levendige stadswijk Schorsmolen."

Het hostel aan de Nijverheidssingel leek als buurmaan in een eerder stadium aan te haken bij de woningbouwplannen. "We hebben de eigenaar benaderd, maar hij heeft er voor gekozen om niet mee te doen. Nu gaan we een plan creëren zonder die locatie. Als hij toch nog besluit dat hij mee wil doen, dan kunnen we hem daar in passen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief