Logo bredavandaag.nl
De voormalige Philips/Bosch-fabrieken aan de Kapittelweg
De voormalige Philips/Bosch-fabrieken aan de Kapittelweg (Foto: Google Maps)

‘Sligro Breda goed voor 150 tot 200 banen in omliggende wijken’

  Economie

BREDA – Het distributiecentrum van de Sligro gaat tussen de 150 en 200 banen opleveren. Deze banen worden voor een groot deel ingevuld door arbeidskrachten uit omliggende wijken. Dat stelt het college van B en W in antwoord op vragen van het CDA.


Het CDA speelde met de vragen in op de onrust bij de buurtbewoners die ontstaan is rond de komst van het distributiecentrum. Het distributiecentrum van de Sligro komt langs de Bredase Kapittelweg. Daarmee komt het distributiecentrum op de plek waar vroeger Philips een fabriek had.

Handtekeningenactie
Buurbewoners van de achtergelegen nieuwbouwwijk Waterdonken gaven eerder al aan dat de komst van het nieuwe distributiecentrum zorgt voor extra vrachtverkeer en daarmee zorgt voor meer onveilige situaties voor naar schoolgaande kinderen. Ook zijn ze bang dat de komst van het distributiecentrum een negatieve invloed heeft op de waarde van hun woningen. Reden voor de buurtbewoners om een handtekeningenactie te starten.

Werkgelegenheid
De CDA-fractie zag kansen om de komst van het distributiecentrum juist van de positieve kant te bekijken. Zo vroeg de fractie onder andere of er volgens het college een kans is dat de werkgelegenheid van de omliggende wijken kan uitbreiden. Volgens het college is dat zo. "Sligro heeft in gesprekken aangegeven naar verwachting 150 tot 200 banen te creëren, die onder andere door werkzoekenden uit de omliggende wijken ingevuld kunnen worden. Dit betreft ook werkzoekenden die een beroep doen op de Participatiewet."

Sligro wil vervolgens in de werkzoekende investeren door hen in de vestiging in Gilze op te leiden. De eenvoudige bereikbaarheid van de vestiging in Breda ziet het college als een groot pluspunt en de nabijheid van de omliggende woonwijken en arbeidspotentieel is voor Sligro een belangrijke reden van vestiging op deze locatie. Momenteel worden bezwaarschriften behandeld door de adviescommissie en is het college in afwachting van de uitkomst.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief