Foto: Bregje Kop

Albert Heijn Ginnekenweg trekt bezwaar inrijverbod in

  Economie

BREDA – De Albert Heijn aan de Ginnekenweg bevestigt dat ze het bezwaar tegen het inrijverbod van vrachtwagens op de Zandbergweg maandag heeft ingetrokken. De supermarkt mag het parkeerterrein aan de Zandbergweg niet meer gebruiken als laad- en losplaats.


Bart de Jong, assistent filiaalmanager van de Albert Heijn vertelt dat ze middels een brief aan het college hebben laten weten het bezwaarschrift in te trekken. Albert Heijn blijft overigens wel van mening dat het niet praktisch en bovendien onveilig is dat de vracht door het winkelend publiek naar achter moet worden gereden.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan om de vrachtwagens uit de Zandbergweg te weren. Dit was op verzoek van buurtbewoners. Zij vinden dat de vrachtwagens voor onveilige situaties zorgen in de 'te smalle' Zandbergweg. De gemeente creëerde daarom eind november een laad- en losplaats aan de Ginnekenweg. In eerste instantie leek het erop dat het boek toen gesloten kon worden, maar Albert Heijn ging toch in bezwaar.

De supermarkt gaf aan dat een mogelijke oplossing was, dat de winkel het magazijn naar de voorkant van het filiaal zou verplaatsen. Dit zou echter pas in 2020 klaar zijn en vanaf dat moment wilde de supermarkt gaan laden en lossen aan de Ginnekenweg.

Inmiddels heeft de Albert Heijn de laad- en losplaats al een tijdje in gebruik genomen en dat gaat het ook blijven doen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief