vlnr: Peter Brouwers – Stichting BITS, Marco Sprenkels – Stichting BITS, Astrid Damen – Avans Hogeschool, Brigitte van Helden  - Stichting Techniek Promotie.
vlnr: Peter Brouwers – Stichting BITS, Marco Sprenkels – Stichting BITS, Astrid Damen – Avans Hogeschool, Brigitte van Helden - Stichting Techniek Promotie.

Stichting BITS nieuwe regiopartner FIRST® LEGO League West-Brabant

  Economie

BREDA - Stichting Breda Innovatie en Technologie Stimulering (BITS) is de nieuwe regiopartner van de FIRST LEGO League voor West-Brabant. De FIRST® LEGO League (FLL) is een wereldwijde competitie met 320.000 deelnemers, 40.000 teams in 98 landen, waar kinderen een Legorobot programmeren en een maatschappelijk project uitvoeren.


Stichting BITS neemt de regionale samenwerking met Stichting Techniek Promotie over van Avans Hogeschool. De Avans Hogeschool neemt de volledige organisatie op zich van de FLL-regiofinale in West-Brabant. Aan deze jaarlijkse finale doen ongeveer 20 lagere en middelbare scholen uit de regio mee.

De missie van Stichting BITS is de jeugd te begeleiden en te stimuleren om aan de slag te gaan met technologie en vroeg in aanraking te laten komen met innovatie. Stichting BITS is ontstaan uit de Stichting Coderdojo Breda. Met de organisatie van de FLL-regiofinale willen zij de reikwijdte onder de jeugd en betrokkenheid onder het bedrijfsleven intensiveren. Marco Sprenkels, bestuurder Stichting BITS vertelt dat hij met plezier jarenlang FIRST® LEGO League-teams heeft gecoacht op de basisschool van zijn kinderen. “Daar zag ik al het enthousiasme en fanatisme van de deelnemers. Met Stichting BITS kijken we er nu naar uit om kinderen uit de hele regio van West-Brabant op een leuke en spannende manier deze zelfde ervaring mee te geven.”

In de FIRST® LEGO League gaan jongeren van 9 t/m 14 jaar aan de slag om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. In teams van maximaal tien deelnemers proberen de scholieren om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Het resultaat is te zien tijdens regionale en nationale finales.

FOTOSERIES