De Nibb-it ligt er verlaten bij, februari 2019.
De Nibb-it ligt er verlaten bij, februari 2019. (Foto: Martijn Rondel)
foto's

Nibb-it wacht op de nieuwe bestemming

  Economie

TUINZIGT - Het Nibb-it terrein ligt vanuit de lucht gezien als een soort boterhamvormig gebied ingeklemd tussen de Ettensebaan en Tuinzigt. 5,2 hectare is het gebied van de voormalige chipsfabriek en later van van producent Kerry. Bijna een jaar geleden kochten NBU en Maas-Jacobs het gebied met het plan er woningen te gaan bouwen. In de tussentijd ligt het terrein er haast Oost-Duits te liggen.


Fotograaf Martijn Rondel trok de stoute schoenen aan, belde aan en mocht een kijkje nemen op het inmiddels verwilderde terrein. Goed te zien is dat er sinds de sluiting van de fabriek in 2007 weinig is gebeurd. Toen waren de panden al verre van nieuw en soms al vervallen, nu is dat er niet beter op geworden. 

Het terrein heeft de bestemming 'zware bedrijvigheid', maar dat moet dus wonen worden. Het enorme oppervlakte ligt verdekt opgesteld achter de hekken en bosschages. "De plek leent zich ervoor om een mooie nieuwe voorkant voor de wijk Tuinzigt te maken", stellen de ontwikkelaars. "Ook is dit een kans om te bouwen in het brede en betaalbare segment waar in Breda veel vraag naar is." 250 tot 300 woningen in die categorie moet mogelijk zijn op het terrein.

Het is nog niet bekend wanneer de bestemming daadwerkelijk gewijzigd gaat worden. NBU en Maas-Jacobs startten afgelopen jaar de procedures en gaven toen al aan dat het een langdurig project zou gaan worden. Drie tot vijf jaar, was vorig jaar de verwachting.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief