Foto: VOF Residential

170 woningen én horeca op UWV-locatie Markendaalsweg dichterbij

  Economie

BREDA - De nieuwe invulling van het voormalige kantoor van het UWV aan de Markendaalseweg IS een stuk dichterbij gekomen. Het huidige kantoor wordt gesloopt en er worden circa 170 appartementen en stadswoningen gebouwd.


De gemeente Breda en ontwikkelaar VOF Residential Breda hebben daarvoor de Anterieure Overeenkomst getekend, waarin afspraken gemaakt zijn over samenwerking en kosten. De eigenaar/ontwikkelaar deed eerder onderzoek naar de haalbaarheid van zijn plannen met het voormalige UWV-gebouw en kwam tot de conclusie dat de plannen mogelijk zijn. De gemeente deelde deze conclusie en vindt dat de plannen ruimtelijk, maatschappelijk en financieel-economisch reëel zijn.

VOF Residential Breda wil op de voormalige UWV-locatie maximaal 170 woningen bouwen in een divers woonprogramma: koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. Op de begane grond zijn, naast de grondgebonden woningen en atelierwoningen, ook commerciële ruimten gepland.

Daarnaast wordt een horecavoorziening aan de kant van de nog aan te leggen Nieuwe Mark mogelijk gemaakt. Onder de gebouwen komt een parkeergarage voor bewoners en werknemers. Ook komen er twee straten voor langzaam verkeer; die zorgen voor een goede verbinding met de toekomstige Nieuwe Mark vanuit de Markendaalseweg en Ginnekenstraat.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief