De beoogde nieuwbouwplannen rondom het Haveneiland en Havenkwartier
De beoogde nieuwbouwplannen rondom het Haveneiland en Havenkwartier (Foto: Gemeente Breda)

Plan Havenkwartier in race voor BLAStprijs

  Economie

BREDA - Het gebiedsperspectief voor het Havenkwartier is een van de drie genomineerde projecten in de categorie XL van de Bredase architectuurprijs. De andere genomineerden projecten zijn de Openbare ruimte van Via Breda en de Lage Kant (Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen).


Voor deze editie ging BLASt ook op zoek naar kleinere projecten in de categorie XS. Aanleiding is de verandering in de regelgeving, daar sinds 2014 veel meer gebouwd mag worden zonder vergunning. BLASt wilde weten wat voor dakkapellen, serres, keukenuitbreidingen, op- en aanbouwen dit heeft opgeleverd.

Het leverde nominaties op voor een tuinberging aan de Baronielaan (Oomen Architecten), uitbreiding woonhuis MM (atelier2 architecten) en de transformatie van een schuur naar woning (Van Os Architecten)

Prijs
De BLAStprijs bestaat uit een Bredase roede, een historisch bouwkundige lengtemaat die uniek was voor de Baronie van Breda. De winnaars worden 27 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het Stedelijk Museum Breda. Wethouder Marianne de Bie reikt de prijzen uit.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief