Archieffoto
Archieffoto (Foto: Hinke Rutten)

18 Bredanaars van bijstand naar baan bij Surplus

  Economie

BREDA - 18 Bredanaars met een bijstandsuitkering hebben afgelopen jaar een baan gevonden bij Surplus. De achttien waren deelnemers aan het traject ‘Zorg voor de zorg’, een samenwerking tussen de gemeente en Surplus.


Beide partijen laten weten dat de samenwerking dit jaar wordt voortgezet. Aanleiding is de toenemende vraag naar medewerkers in de zorg en de wens van de gemeente om mensen uit de bijstand te helpen aan een betaalde baan.

De uitkeringsgerechtigden krijgen een opleiding, waardoor ze een kwalificatie krijgen. De medewerker staat bij de invulling van het werk centraal, aldus gemeente en Surplus. “Er wordt goed gekeken naar hetgeen iemand kan en wil; maatwerk dus. De meeste kandidaten stromen in via de thuisondersteuning.” Vijf kandidaten zijn in de loop der tijd doorgestroomd naar de opleiding tot leerling verzorgende IG. “Ik ben dan ook onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de veerkracht van deze vrouwen, ze zijn een voorbeeld voor velen”, stelt Anton van Mansum, voorzitter raad van bestuur Surplus.

De samenwerking tussen Surplus en de gemeente Breda maakt onderdeel uit van een groter plan, Zorgpact West-Brabant. Hierin werken verschillende zorgorganisaties en overheidsinstellingen samen aan manieren om mensen aan het werk te krijgen in de zorgsector.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief