ezCompany.
ezCompany. (Foto: Tommy de Lange)

Websitebouwer ezCompany overgenomen door Intracto

  Economie

BREDA - Websitebouwer ezCompany is overgenomen door het Belgische digitale bureau Intracto. ezCompany heeft onder meer een kantoor in Breda.  


Intracto nam eerder al Have A Nice Day en BLUE Web Solutions over, waardoor. meteen de grootste Drupal-specialist in de Benelux ontstaat. In Nederland heeft Intracto voortaan 100 teamleden, naast de 200 in België. De Bredase vestiging van ezCompany bestaat sinds 2016, toen het van oorsprong Tilburgse ezCompany het Bredase Merge inlijfde.

ezCompany werd in 2001 opgericht en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. De onderneming groeide de laatste jaren uit tot de grootste Drupal-specialist in Nederland met 50 medewerkers.

Het bedrijf is initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het open source project ‘Drupal voor Gemeenten’ (DVG), waar inmiddels meer dan 35 Nederlandse gemeenten en meer dan 1,7 miljoen burgers gebruik van maken.

Van der Zalm en Van den Nieuwenhuijzen treden toe als aandeelhouders in de groep. Samen met Martijn Vervoordeldonk van Have a Nice Day vormen zij de directie in Nederland. Raymond Muilwijk blijft verantwoordelijk voor het technische Drupal team.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief