Logo bredavandaag.nl
Rithmeesterpark.
Rithmeesterpark. (gemeente Breda)

Brexit-ambtenaar Breda voor overvliegende Britse bedrijven

  Economie

BREDA - Met de - ondanks uitstel - rap naderende Brexit in het vooruitzicht heeft Breda het ondernemersteam van de gemeente versterkt met een Brexit-deskundige. Die gaat zich zowel richten op het aantrekken van Britse bedrijven als op het adviseren van Bredase bedrijven over de Brexit.


Het is volgens wethouder Boaz Adank nadrukkelijk ‘en en’. “We laten geen kans liggen. Er hangen verschillende bedrijven boven Brabant. Deze krijgen begeleiding bij hun zoektocht van onder andere de Bom en Rewin, ondersteund door de gemeente.”  

“Met de centrale ligging tussen Amsterdam, Du¨sseldorf en Brussel, de havens van Rotterdam en Antwerpen op steenworp afstand en de nabijheid van vijf luchthavens is Breda een aantrekkelijke vestigingsplaats voor veel internationale bedrijven.”

Daarnaast merkte de gemeente dat er veel vragen kwamen over het wat en hoe voor bedrijven en personen. “Vandaar dat we hierin nu extra op inzetten.” De vragen die er zijn gaan onder meer over het verkeer van goederen of de consequenties voor de medewerkers met een andere nationaliteit.

Het Ondernemersteam van de gemeente Breda maakt ook gebruik van de kennis van het Brexitloket en verschillende experts uit het netwerk. “Vragen van ondernemers kunnen daardoor snel besproken en beantwoord worden”, aldus de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief