Foto: Politie

Dienstauto's veiligheidsinstanties maandag in estafette vanuit Breda naar het Malieveld

  Economie

BREDA - In hun strijd voor een fatsoenlijk pensioen uiten werknemers van de politie, douane, defensie, ambulance en vele andere sectoren op maandag 18 maart op verschillende manieren hun ongenoegen tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Op het Malieveld in Den Haag vindt een grote manifestatie plaats.


De pensioenactie gaat maandagmorgen om 7.00 uur van start met een zwaan-kleef-aan actie. Werk- en dienstvoertuigen van de veiligheidssectoren vertrekken vanuit het hele land, onder andere Breda, en rijden via de A16 in estafettevorm 66 kilometer per uur achter elkaar aan om uiteindelijk aan te komen in Den Haag. Het vertrek in Breda is om 8.30 uur vanaf het Chasséveld. Ook de brandweer steunt de actie en zwaait de collega's uit vanaf de Tramsingel. De 66 kilometer staat symbool voor de gewenste pensioenleeftijd. 

Aangekomen in Den Haag wordt aangesloten bij de andere actievoerders op het Malieveld. Hier vindt vanaf 12.00 uur een grote 'nationale pensioencursus' plaats met verschillende workshops, stands en activiteiten. Aansluitend wordt om 15.00 uur een protestmars door Den Haag gehouden, waarbij ook de vakcentrales aansluiten.

Omdat ook personeel van de Nederlandse Spoorwegen maandag aan de pensioenactie meedoet wordt een chaotische ochtendspits verwacht.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief