Logo bredavandaag.nl
Marion Pluimes van Restaurant Loff.
Marion Pluimes van Restaurant Loff. (Foto: Restaurant Loff)

Crowdfunding Loff geslaagd; restaurant woensdag weer open

  Economie

BREDA - De crowdfunding waarmee vegetarisch restaurant Loff 25.000 euro wilde ophalen is geslaagd. De actie loopt nog steeds, desondanks heeft eigenaar Marion Pluimes aangekondigd dat het restaurant deze woensdag weer opent.


In een filmpje op Facebook geeft de eigenaresse aan dat het van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds open gaat. 

"We zijn de donateurs hartstikke dankbaar", vertelt ze. "Achter de schermen zijn we hartstikke druk om alles voor elkaar te krijgen." Het restaurant kondigde begin maart aan dat het de deuren moest sluiten. De half jaar durende opknapbeurt van de Wilhelminastraat kostte het restaurant de helft van de klanten, legde Pluimes toen uit. En omdat het pas twee jaar open was, kwam Loff niet in aanmerking voor compensatie vanuit de gemeente. Ook was er niet genoeg vet op de botten om zelf de terugloop op te vangen.

Op de aankondiging kwamen honderden reacties van trouwe bezoekers en fans. Daaruit kwam de crowdfunding voort, maar startte Pluimes ook gesprekken met investeerders en een bedrijfsleider. Met dus de opening van aanstaande woensdag als positief gevolg.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief