De Valentijnlaan is de duurste straat van Breda.
De Valentijnlaan is de duurste straat van Breda. (Foto: Google Maps)

In deze straat in Breda staan de meeste miljoenenwoningen

  Economie

BREDA - De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren weer flink gestegen. Daardoor is ook het aantal huizen met een waarde van meer dan een miljoen euro fors toegenomen, becijferde Calcasa. Door de gestegen prijzen is de Valentijnlaan nu de straat met de meeste miljoenenwoningen.


In deze straat aan de rand van Overakker staan liefst twintig huizen met een waarde van meer dan een miljoen. De gemiddelde waarde in de straat is sowieso al een miljoen. Omgerekend betaal je in deze straat 4200 euro per vierkante meter huis. De cijfers van Calcasa, een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de waardering van onroerend goed,  zijn gebaseerd op straten waar minimaal 25 woningen staan. De Valentijlaan bleef daarmee ver achter bij Wassenaar, waar de duurste straat van het land ligt. Dat is dit jaar de Konijnenlaan, waar een woning gemiddeld 2,5 miljoen euro waard is.

Calcasa turfde ook de buurten waar de meeste miljoenenwoningen staan. Niet geheel verrassend is Ruitersbos de buurt met het hoogste aantal: 165 huizen hebben een hogere waarde dan een miljoen. De gemiddelde waarde van een huis is 700.000 euro. Het aantal huizen dat de kaap van een miljoen oversteeg nam het afgelopen jaar met twintig procent toe in deze buurt.

Daarmee bleef Ruitersbos ver achter bij Nieuw Wolfslaar. Het aantal miljoenenwoningen nam daar met liefst 69% toe. 55 huizen hebben nu die waarde op een gemiddelde woningprijs van 550.000 in deze wijk. In Zandberg staan nu 75 miljoenenwoningen (40% toename) en in het Ginneken 100 (44% toename).  

In de afgelopen vier jaar is het aantal miljoenenbuurten sterk toegenomen, becijferde Calcasa. Nederland telt momenteel 53 buurten waarin de meerderheid van de woningen meer dan 1 miljoen waard is. Dit zijn er zes keer zoveel als in 2014. Een van de nieuwkomers is de buurt Overgooi in Almere,  de eerste miljoenenbuurt in deze gemeente.

Het aantal buurten met meer dan 75% aan miljoenenwoningen is in dezelfde periode verviervoudigd van 4 naar 15. De miljoenenbuurten liggen hoofdzakelijk in de Randstad. Daarbuiten valt Brabant op met miljoenenbuurten in Vught (Villapark), Oisterwijk (Omg. Europaln/Hondsbergseln) en Best (Villawijk).

Nederland telt nu meer dan 53-duizend miljoenenwoningen. Dat is een toename van 34 procent ten opzichte van 2017. De meeste van deze miljoenenwoningen staan in de regio Groot-Amsterdam, met name in de hoofdstad. De tien straten met het grootste aantal miljoenenwoningen bevinden zich allemaal in Amsterdam.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief