Artist Impressie Houtmarkt Ginnekenstraat
Artist Impressie Houtmarkt Ginnekenstraat (Foto: Bedaux de Brouwer)

Conceptstore Hutspot naar nieuwe Houtmarkt Breda

  Economie

BREDA - Trendy conceptwinkel Hutspot opent later dit jaar een vestiging in Breda. De winkel gaat zich vestigen in de nieuwe Houtmarkt. Ook cadeauwinkel WAAR komt naar de voormalige passage, die nu helemaal wordt verbouwd.


De winkel van Hutspot wordt 400 vierkante meter groot. “Dat een bedrijf als Hutspot na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven nu ook kiest voor Breda zegt iets over de aantrekkingskracht van de stad en het geloof in het project De Houtmarkt”, stelt de Amsterdamse makelaar Rob Kokelenberg, die samen met Maurice Vermeulen verantwoordelijk is voor de verhuur van het nieuwe winkelgebied.  

Huspot bestaat sinds 2012, toen in Amsterdam de eerste winkel als pop-up opende. In de winkels combineert de keten volgens eigen zeggen bijzondere mode, innovatief design en lokale kunst. “We geven jonge ontwerpers en kunstenaars de gelegenheid hun producten te verkopen naast de gevestigde merken.” De keten biedt ontwerpers ook de kans een expositie te houden in hun winkels.   

WAAR verkoopt bijzondere producten die duurzaam zijn geproduceerd. Eerder werd al bekend dat Rituals , Brandfield en Superdry winkels openen in het nieuwe winkelgebied in het centrum van Breda.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief