Manon Boisnard
Manon Boisnard (Foto: Manon Boisnard)

Crowdfunding van start voor Brownies & downieS Breda

  Economie

BREDA - De 26-jarige Manon Boisnard uit Nuenen is een inzamelingsactie begonnen om haar droombaan en passie uit te laten komen: een lunchroom in Breda waarbij medewerkers met een (verstandelijke) beperking zich gelijkwaardig voelen en iedere dag met een glimlach naar hun werk gaan. De Nuenense hoopt 29.000 euro op te halen om dit doel te bereiken.


Boisnard werd 26 jaar geleden geboren in Frankrijk, Versailles. Op 5-jarige leeftijd vetrok het gezin naar Nuenen voor het werk van de vader. "Doordat ik geboren ben ik Frankrijk heb ik een bourgondische achtergrond", vertelt Boisnard. De Nuenense studeerde af in Maatschappelijke Zorg & Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Haar passie voor zorg en koken heeft ze altijd al graag willen combineren. "Tijdens mijn afstuderen is het concept van Brownies & downieS via een oproep op LinkedIn op mijn pad komen", vertelt Boisnard. "Na vele gesprekken ben ik erachter gekomen dat dit concept goed aansluit bij mijn eigen 'droomonderneming'. Hierdoor heb ik deze kans met beide handen aangepakt."

Uiteindelijk mag Boisnard met trots zeggen dat ze de eigenaresse van een Brownies & downieS in Breda gaat worden. "Hierbij vind ik het belangrijk dat de kwaliteit van het eten en de medewerkers elkaar versterken." Daarom is de Nuenense een crowdfundingsactie begonnen. "Naast mijn eigen investering is er nog 29.000 euro vanuit donateurs nodig om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen."

Boisnard wil haar kennis, ervaring en passie voor horeca en lekker eten combineren met het concept 'Brownies & DownieS'. "Ik hoop zo de medewerkers te ondersteunen en te coachen in hun ontwikkeling", zegt ze. "Bovendien laat ik zo de maatschappij kennis maken met de kunde en de expertise van een persoon met een (verstandelijke) beperking."

Brownies & downieS Breda zal zich voornamelijk presenteren als een knus en kindvriendelijk lunchrestaurant dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Tot nu toe is er via de website van de crowdfundingsactie al 5430 euro opgehaald. Donateurs hebben nog 33 dagen de tijd om te doneren. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief