Chassé Theater.
Chassé Theater.

Vierde Vlaams-Nederlands Handelsdag in Breda

  Economie

BREDA - Het Chassé Theater is later deze maand het toneel voor de vierde editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag. Deze dag is in het leven geroepen omdat België voor Nederland een van de belangrijkste handelslanden is.


"Voor menig bedrijf is het vaak het eerste land om internationaal zaken te gaan doen", aldus de organisatoren. "Een van de knelpunten daarbij is het vinden van de juiste zakenpartners."

De opening wordt verzorgd door Omar Mohout met als thema "doorbreken in Nederland en België". Omar Mohout is hoogleraar Ondernemerschap aan de Universiteit van Antwerpen, voormalig tech-ondernemer en schrijft boeken, artikelen en columns. Ook adviseert hij bedrijven. Aansluitend vindt onder leiding van Omar Mohout een sessie plaats met twee Nederlandse en twee Vlaamse start-ups over hun kansen aan de andere kant van de grens.

Tijdens de dag kunnen Nederlandse bedrijven via individuele matchmaking afspraken maken met potentiële agenten, distributeurs, toeleveranciers of samenwerkingspartners uit Vlaanderen. Bezoekers kunnen zich daarnaast door experts laten adviseren op de informatiemarkt. Verder kunnen ze op het netwerkplein sparren met experts en nieuwe (internationale) contacten leggen.

De Vlaams-Nederlandse Handelsdag vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 in het Chassé Theater. De KVK organiseert deze vierde editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag samen met Flanders Investment and Trade (FIT), de Nederlandse ambassade in Brussel, E.E.N., de gemeente Breda en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

FOTOSERIES