De Lunet zoals 'ie ooit was
De Lunet zoals 'ie ooit was (Foto: Archief)

Woningbouw op plaats Lunet: 'Locatie verdient echt iets moois'

  Economie

BREDA - Grosfeld Bekkers Van der Velde is bezig met het ontwerp voor woningen op de hoek van de Tramsingel en de Lunetstraat. Op het circa 1 hectare grote perceel staat nu het al tijden leegstaande winkelcentrum De Lunet.


"We zijn plannen aan het maken in overleg met de gemeente", stelt directeur Arno Schneider van de Van Deursen Group, dat samen met Interesting Vastgoed eigenaar is van pand en perceel.

Dat overleg verloopt goed, geeft Schneider aan. "De kou is absoluut uit de lucht na een goed gesprek met de wethouder. We waarderen het ook zeer dat we nu de kans krijgen om op deze strategische plek kwaliteit neer te zetten. De plek verdient echt iets moois."

Hoeveel woningen er komen, in welke segmenten en wanneer, is nog onduidelijk. "Dat loopt en dat gaan we goed met elkaar afstemmen", aldus de eigenaar.

De afgelopen jaren stond de ontwikkeling van het perceel stil. De eigenaren waren met de gemeente verwikkeld in een juridische procedure over een planschadevergoeding. Daarin deed uiteindelijk Raad van State uitspraak in het voordeel van de eigenaren van het winkelcentrum.

FOTOSERIES