Wethouder Daan Quaars en WonenBreburg-bestuurder Hans Pars geven het startsein voor de bouw.
Wethouder Daan Quaars en WonenBreburg-bestuurder Hans Pars geven het startsein voor de bouw. (Foto Raldo Neven Fotografie)

Start bouw 17 sociale C02-neutrale huurappartementen Driepsprong

  Economie

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg is begonnen met de bouw van 17 sociale huurappartementen op de hoek van de Vlielandstraat en de Oosterhoutseweg. De appartementen vervangen bedrijfsruimtes die er voorheen stonden.


Maandag gaven wethouder Daan Quaars en Hans Pars, bestuursvoorzitter van WonenBreburg, het officiële startsein voor de bouw van deze huurwoningen in Driesprong, aan de oostkant van Breda.

In 123sprong zijn de afgelopen jaren 59 koopwoningen gebouwd en door WonenBreburg 101 huurwoningen gerealiseerd. De 17 huurappartementen, gebouwd door Nederlandse Bouw Unie dragen bij aan de mix van koop en huur in de wijk. Driesprong bestaat na afronding van alle deelplannen in totaal uit 267 bestaande en nieuwbouwwoningen rond een groot park; een verborgen pareltje in Brabantpark.

De nieuwe driekamerappartementen van 56 tot 67 m2 zijn bedoeld voor 1- tot 2-persoonshuishoudens. De huurwoningen hebben een huurprijs van circa 600 euro per maand. De 17 appartementen worden duurzaam gebouwd.

Dankzij energetische maatregelen zoals uitstekende schil- en dakisolatie, 113 zonnepanelen en slimme ventilatie voldoet het gebouw van vier woonlagen aan de duurzaamheidseisen voor een CO2-neutraal gebouw. "Daarnaast zijn er ook voorbereidingen getroffen om in de toekomst het complex volledig aardgasloos te maken", geeft Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg aan." Dat kan dan door de cv-ketels te vervangen voor individuele warmtepompen. "Zo blijven ook de energiekosten voor onze huurders – nu en in de toekomst - betaalbaar."

De oplevering van de 17 duurzame sociale huurwoningen aan de oostkant van Breda is medio 2020.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief