Scharrelondernemer Esther Moelands.
Scharrelondernemer Esther Moelands. (Foto: Wijnand Nijs)

Scharrelondernemer Esther: Sparringpartner en webbouwer

  Economie

BREDA - Een groep van 15 Bredanaars werkt vanuit coöperatie de Vrije Uitloop aan hun eigen bedrijf. Dat doen ze als scharrelondernemer, waardoor ze een deel van hun bijstandsuitkering terugverdienen. In deze serie portretteren we een aantal van deze ondernemers. Deze week Esther Moelands met haar bedrijf Kallikona.- Wat bied je aan met jouw bedrijf?
“Vanuit Kallikona Websmart maak ik websites in WordPress, en ondersteun en adviseer ik bij social media. Tevens zorg ik voor visuele ondersteuning van informatie met bijvoorbeeld een poster, social media sjabloon, een video of animatie of een infographic. Vanuit De Kritische Vriendin ondersteun ik als sparringpartner, en bij het ontwikkelen van projecten en het aanvragen van subsidies. Kallikona is de overkoepelende bedrijfsnaam.”

- Hoe ben je op het idee gekomen?
“Mijn plannen zijn mede ontstaan vanuit mijn laatste functie als projectcoördinator. Hier deed ik ook de PR en communicatie rondom mijn projecten. Ik werd handiger in websites en social media. Ik vind dit erg leuk en ben me hier verder in gaan ontwikkelen. Beeldbewerking was al een hobby van me, zowel met foto’s als video. Regelmatig zeggen mensen dat ze het fijn vinden met mij te sparren en dit ze meer inzicht en overzicht geeft. Ik ben zowel een denker en adviseur als een ondersteuner die creatief, enthousiast en vol passie is. Die veelzijdigheid in mij en mijn ervaring komt mooi terug in de combinatie van Kallikona Websmart en De Kritische Vriendin.”

- Sinds wanneer ben je scharrelondernemer?
“Sinds begin dit jaar ben ik officieel scharrelondernemer en begonnen met opdrachten.”

- Wat heeft De Vrije Uitloop je tot op heden gebracht?
“Door De Vrije Uitloop ben ik weer aan het werk en kan ik mezelf ontwikkelen op een manier die goed is voor mij en mijn lichaam. Als collega’s bieden we elkaar een belangrijk netwerk, zowel zakelijk als in je ontwikkeling als ondernemer. Het is een positieve bemoedigende groep mensen, waar ik erg dankbaar voor ben.”

- Wat is je droom?
“Mijn droom is om uiteindelijk met respect voor mijn gezondheid weer zonder uitkering te kunnen. Voor mijn klanten staan twee dingen voorop: op een authentieke manier online zichtbaar zijn en effectiever vooruit kunnen in je ambities en projecten. Ideeën komen tot leven. Daar worden klanten blij van en ik ook!”

- Waar kunnen we je vinden?
Mijn website is www.kallikona.nl. Mailen kan op esther@kallikona.nl. Je kunt Kallikona Websmart ook volgen op Facebook en Instagram.

FOTOSERIES