De nieuwe Houtmarkt krijgt steeds meer vorm. De toegang vanaf Molsparking.
De nieuwe Houtmarkt krijgt steeds meer vorm. De toegang vanaf Molsparking. (Foto: Wijnand Nijs)

Houtmarkt maakt winkelrondje af en creëert doorloop naar Mols

  Economie

BREDA - Met de opening van Rituals op de hoek van de Ginnekenstraat en de Houtmarkt is de eerste winkel van de voormalige passage geopend. Binnen nu en anderhalve week gaat de passage open en kunnen voetgangers alvast hun alternatieve route naar de Molsparking volgen. 


Om die loop door het vernieuwde winkelgebied ook aantrekkelijk te maken, is er aan de kant van de Houtmarkt een betaalautomaat geplaatst. Het winkelgebied, waarvan deze weken de laatste hand aan de afbouw wordt gelegd, omvat straks een kleine twintig winkels. "Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar", stelt verhurend makelaar Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate. 

Hij geeft aan dat de afgelopen maanden gezocht is naar een invulling die past bij de nieuwe luxe uitstraling. Naast Rituals komt ook een bekend merk als Superdry, maar ook specifiek Bredase winkels of relatief nieuwe en kleine concepten hebben de Houtmarkt gevonden. Brandfield, onder andere bekend van de webshop voor horloges, sieraden en tassen, opent er zijn vijfde eigen winkel. Ook  conceptwinkel Hutspot opent later dit jaar, net als cadeauwinkel WAAR.

Niet alleen de ingang aan de kant van Molsparking wordt duidelijker, ook die aan de kant van de Halstraat. "Daar komen twee of mogelijk drie horecazaken, waarvan een met een terras aan de kant van de Halstraat. Dan zie je vanaf de Grote Markt al dat er iets te doen is", aldus Vermeulen. "Zeker met de hoge glazen gevel die er komt."

De Houtmarkt moet vooral meer naar achteren een boutique-achtige sfeer krijgen, gaf de makelaar eerder al aan. De grotere merken zitten meer aan de kant van de Ginnekenstraat. "Het moet het gevoel van de negen straatjes geven", benadrukt hij.

De eerste winkels gaan vanaf begin juli gefaseerd open.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief