Breda krijgt met Baai een 'festivalplek' om aan het water te chillen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Breda krijgt met 'Baai' een festivalplek om aan het water te chillen.
Breda krijgt met 'Baai' een festivalplek om aan het water te chillen.

Breda krijgt met Baai een 'festivalplek' om aan het water te chillen

  Economie

BREDA - Een zeecontainer als bar, loungebanken op het talud, strandstoelen en picknicktafels met op de achtergrond relaxte muziek. Dat is Baai, op de hoek van de Markkade. Beter bekend als de plek waar de afgelopen 37 jaar jachthaven De Werve gevestigd was.


Baai, dat vrijdag de 14e opent, oogt als een festivalterrein. En dat is ook precies de bedoeling.  "Je ziet dit soort plekken heel veel in Amsterdam en in Breda denken we dat er ruimte is voor zo'n uniek horecaconcept aan het water", aldus eindverantwoordelijke Thibaud van der Steen.

Festivalsfeer
"Die festivalsfeer gaan we ook doortrekken voor de groepsuitjes in een 'Baai Festival Dag', met voor de deelnemers een echte festival timetable met een programma bestaande uit festivalspellen zoals bijvoorbeeld Jeu de Boules en Ping Pong."

Fietsers die vanuit de Belcrum richting stad gingen, verdraaiden de afgelopen weken al geregeld hun nek. "Het is heel leuk om de enthousiaste reacties te horen van mensen die langs ons fietsen, lopen of rijden", aldus Van der Steen. "Mensen die de locatie eigenlijk helemaal niet kende, maar nu begint het echt te leven."

Marijn van Dijke, tevens eigenaar van onder meer Bootje Varen Breda, kreeg vorig jaar de kans om de Werve over te nemen. "Het was voor ons ook nodig. We zijn de afgelopen jaren zo gegroeid met onze bootactiviteiten dat we echt een eigen plek nodig hadden. Op drukke dagen bezetten we soms bijna de hele kade in de Haven, die plekken zijn nu weer voor particuliere bezoekers."

Baai is echter meer dan alleen een startpunt voor de boottochten of groepsuitjes. "Het moet echt een plek worden waar je met je bootje kunt aanleggen en even wat kunt drinken of eten", geeft Van Dijke aan. "Maar ook een plek waar je even naar het toilet kunt. Die faciliteiten aan het water ontbraken in Breda nog."
Elektrische boot opladen
De ondernemer ziet nog meer mogelijkheden. "Het moet ook een plek worden waar je in de toekomst je elektrische boot kunt opladen." Ook voor eigenaren van de vele bootjes die in de singels liggen zou Baai een verzamelplek kunnen zijn. "We denken bijvoorbeeld aan een speciale avond voor alle Bredase boten, de Bredase schippersborrel."

Ook bijzonder: "De bijbehorende woonboot wordt omgebouwd tot Drijvende Bed and Breakfast", vertelt de eigenaar. Grappend: "We noemen hem al de Air B 'n' Baai'. Het is de eerste plek in Breda waar je op het water kunt overnachten."

Hoe Baai er over een jaar uitziet is de vraag. De locatie moet zich vooral ontwikkelen. "Het moet gewoon een heerlijk plekje worden aan het water waar je gedurende een lekkere zomerse dag heen wilt komen, met of zonder boot, zonder dat je de stad uit hoeft", vatten de twee het samen.

Opening
Baai gaat vrijdag 14 juni om 16.00 uur officieel open, waarna het hele weekend in het teken staat van de opening. De plek is daarna van woensdag tot en met zondag open. 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief