Zes restaurants bieden een vegetarisch menu.
Zes restaurants bieden een vegetarisch menu. (Foto: Joep van Aert)

Primeur voor Breda: vegetarische restaurantweek

  Economie

BREDA - Breda krijgt voor het eerst een vegetarische restaurantweek. Vrijdag 28 juni tot en met zondag 7 juli vind de 1e editie van de Vegetarische Breda Restaurantweek plaats. Tijdens deze restaurantweek serveren 6 culinaire restaurants uit Breda een vegetarisch 4-gangenmenu voor €37,50.


"Het aantal vegetariërs en flexitariërs is de afgelopen jaren enorm gegroeid", legt Dex Bos van Smakelijk Breda uit. "Ook in de Bredase horeca groeit het aanbod en niveau van vegetarische gerechten. Met deze restaurantweek kunnen we gasten laten zien, proeven en ervaren hoe mooi de vegetarische keuken is."

Bos kreeg van bezoekers aan de reguliere restaurantweek al geregeld vragen over vegetarische opties. "In principe moet je natuurlik altijd een vegetarisch menu kunnen krijgen, maar voor sommigen voelde dat als een drempel." 

Die drempel moet nu weg zijn. "Ik heb gekozen voor diversiteit, zowel in het centrum als erbuiten." De restaurants die meedoen, 't Jagthuijs, Dames Pellens, Liefdegesticht, Ruitersbosch, Uijttewaal en Wijnbar Pinot, reageerden op een oproep van Smakelijk Breda. "De reacties waren positief. Het is met zo'n week leuk om ook eens een vegetarisch menu te proeven bij zo'n restaurant en een mooie manier om kennis te maken met vegetarisch eten. De tijd van alleen een geitenkaassalade is wel voorbij." 

De Breda Restaurantweek wordt sinds 2017 georganiseerd door Smakelijk Breda, met als doel gasten kennis te laten maken met een culinaire avond uit. 

FOTOSERIES