Foto: Ingenhousz

Nieuwe invulling voor oude school Dr. Jan Ingenhouszplein: van woningen tot feestlocatie

  Economie

BREDA - Het oude schoolgebouw aan het Dr. Jan Ingenhouszplein ondergaat binnenkort een grote transformatie. Het pand wordt omgebouwd tot een ruimte om te wonen, uit te gaan en elkaar te ontmoeten. 


Het grote gebouw waar vroeger les werd gegeven krijgt binnenkort een nieuwe invulling. 'Ingenhousz', zoals het complex gaat heten, wordt een plek om te wonen, uit te gaan en elkaar te ontmoeten, waarbij 'leren' altijd de verbindende factor blijft. Dat laat Ingenhousz weten in een uitgebreid persbericht. Volgens de ontwikkelaar wordt het een 'nieuwe blikvanger voor Breda'. 

Short living appartementen 

Een groot deel van de oude school omgebouwd worden tot woonruimte. In deze 'short living appartementen' kunnen Bredase expats het stadsleven leren kennen. In totaal komen er honderd 'suites' van 28 en 62 vierkante meter. Deze woonruimten kunnen tussen de zes dagen en zes maanden gereserveerd worden. De appartementen zijn allemaal volledig ingericht, en daardoor ideaal voor mensen die tijdelijk in de stad komen wonen.

Horeca 

Naast de woningen, gaat het pand ook ruimte bieden voor een horecagedeelte. Dit zal bestaan uit een restaurant met een terras met beide zo'n 150 stoelen. Ook komt er een cocktail- en wijnbar. Voor de mensen die van dansen houden komt er een podium met dansvloer. In de zomer kan er een verfrissend ijsje gehaald worden bij de ijssalon met patisserie. In de tuin van het complex kunnen kinderen in het seizoen aardbeien of bessen komen plukken. Ook zal daar een kinderboerderij komen. 

De grootte van het horecagedeelte van Ingehousz maakt het mogelijk dat er ook evenementen georganiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan bruiloften, koffietafels, congressen en houseparty's. De evenementenruimte zelf biedt plaats aan 400 personen. Gecombineerd met het restaurant komt dit aantal op zo'n 800 personen.

Werkplekken

Ingenhousz blijft daarnaast ook haar historie als school trouw met de realisatie van studieplekken. Verdeeld over zes ruimtes komt er plek voor vijfhonderd personen. In de ruimtes kunnen zij studeren/werken.  

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief