Foto:

De begroting is rond: dit merk je er als Bredanaar van

  Economie

BREDA - De begroting van Breda werd gisteren met trots gepresenteerd door wethouder van financiën Greetje Bos en haar collega's van het college van burgemeester en wethouders. Zij kregen de puzzel voor komend jaar weer rond, en konden een sluitende begroting presenteren waarbij ondanks een toename van de schuld, de financiële situatie van de gemeente erop verbeterde. Maar wat merk je er als inwoner van Breda van? 


"De inwoner van Breda gaat erop vooruit", aldus wethouder Bos. "Daar ben ik van overtuigd." Maar dat is niet perse financieel, tenzij je een hond hebt. Want de afschaffing van de hondenbelasting wordt doorgevoerd, en dat voelen vooral Bredanaars die meerdere honden hebben flink in de portemonnee. In totaal loopt de gemeente met het afschaffen van de hondenbelasting 1 miljoen euro mis, die in de portemonnees van de hondeneigenaren blijft zitten. Verder gaat de Bredanaar er in financieel opzicht vooral niet op achteruit. Want de woonlasten blijven gelijk. "We willen namelijk voorspelbare en lage lasten voor onze inwoners."

Wie regelmatig met de auto naar Breda gaat, of af en toe gaat maar wél vaak vergeet om zijn parkeerapp aan te zetten, zal komend jaar wel duurder uit zijn. Want de parkeerkosten voor bezoekers gaan met tien cent per uur omhoog. En met de nieuwe scanauto's zullen veel meer auto's kunnen worden beboet die ergens staan zonder ervoor te betalen.

Investeringen in de stad

Waar de Bredanaar volgens Bos vooral op vooruit gaat, is in de beleving en het woonplezier in de stad. Want in het laten groeien van Breda en het aantrekkelijker maken van de stad wordt fors geïnvesteerd. "Wij streven een grootstedelijke ambitie na. Dan moet je blijven investeren in je stad." En dat wordt niet alleen gedaan met noodzakelijke zaken als wegen en woningen. Maar ook met bijvoorbeeld het doortrekken van de Mark, meer groen in de openbare ruimte, en met evenementen zoals de Vuelta. 

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief