WonenBreburg kiest voor focus op de stad en verkoopt bezit in buitengebied | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: WonenBreburg

WonenBreburg kiest voor focus op de stad en verkoopt bezit in buitengebied

  Economie

BREDA - WonenBreburg verkoopt haar huurwoningen buiten de gemeenten Breda en Tilburg. De woningen en parkeerplaatsen in Rijen, Chaam en Galder zijn verkocht aan Leystromen. WonenBreburg kiest ervoor om zich enkel nog te focussen op de verhuur van woningen in Breda en Tilburg. 


Woningcorporatie WonenBreburg bezit in Rijen, Chaam en Galder 148 woningen, 98 parkeerplaatsen en 4 bedrijfseenheden. Die heeft WonenBreburg allen verkocht aan Leystromen. Daarover zijn de bewoners vandaag via een brief geïnformeerd. "WonenBreburg heeft de huurwoningen bewust aan een collega woningcorporatie aangeboden om zo de huurders te garanderen dat de huurwoningen beschikbaar blijven als betaalbare huurwoningen", laat een woordvoerder weten.

WonenBreburg verkoopt haar duurdere huurwoningen en bezit buiten de steden om met dat geld te investeren in betaalbare sociale huurwoningen in de steden zelf. "We investeren de opbrengst van al onze verkopen in nieuwbouw en verduurzaming van bestaand bezit.  Afgelopen jaar leverden we, ondanks schaarste aan locaties, circa 250 nieuwe betaalbare huurwoningen op in Tilburg en Breda, denk aan Driesprong, Gertrudisoord en Nieuwe Inslag."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief