West-Brabantse gemeenten tasten in buidel: 6,8 miljoen voor veiliger verkeer | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Niels Paans

West-Brabantse gemeenten tasten in buidel: 6,8 miljoen voor veiliger verkeer

  Economie

BREDA - West-Brabantse gemeenten gaan in 2020 ruim 6,8 miljoen investeren om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Ook hebben zo'n vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen.


De wethouders mobiliteit van regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant gingen gisteren akkoord met het uitvoeringsprogramma 2020 om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. De gemeenten in West-Brabant investeren meer dan € 5,4 miljoen in projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en meer dan € 1,4 miljoen in projecten die het verkeersveilig gedrag bevorderen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,9 miljoen subsidie beschikbaar. De overige kosten betalen de gemeenten zelf.

Daarbuiten hebben ruim vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen. "Wij werken samen aan een bereikbare en verkeersveilige regio met deze 50 projecten", aldus Cees Lok voorzitter van de adviescommissie Mobiliteit bij RWB.

Samenwerken 

Zestien West-Brabantse gemeenten werken samen op het gebied van verkeer en vervoer. Belangrijke partners zijn de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en Politie. Deze samenwerking draagt bij aan een verkeersveilige, bereikbare en leefbare regio. Daarvoor stellen de wethouders mobiliteit van West-Brabant en gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat van de Provincie Noord-Brabant jaarlijks een regionaal uitvoeringsprogramma op.

Projecten Breda

In Breda vinden er in 2020 verschillende projecten plaats om het verkeer veiliger te maken. Zo wordt er op de Nijverheidssingel een fietsstraat aangelegd, worden de fietsstroken op het Velsgoed in Prinsenbeek verbreed en wordt de doorstroming op de kruising Backer en Ruebweg/Konijnenberg verbeterd. Hieronder volgt een lijstje met alle projecten. 

Projecten gemeente Breda:
1. Het aanleggen van een fietsstraat op de Nijverheidssingel in Breda.
2. Het verbeteren van de verkeersveiligheid door het verbreden van de fietsstroken op het Velsgoed in Prinsenbeek.
3. Het verbeteren van de doorstroming op de kruising Backer en Ruebweg/ Konijnenberg in Breda. 
4. Het verbeteren van de doorstroming op de zuidelijke rondweg in Breda. Het gaat om het deel tussen de Diaconessenweg en de opritten van de Graaf Hendrik III Laan en het deel tussen de Baronielaan en de tunnelbak. 
5. Het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteken Weidehek/ Achter Emer en Weidehek/ IJzerhekpad in Breda. 
6. Het verbeteren van de doorstroming en fietsveiligheid op de kruising Heuvelbrink/ Scharenburgstraat in Breda. 
7. Het verbeteren van de fietsstroken en de verkeersveiligheid op de Burgemeester de Manlaan in Breda. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief