Brouwerij Frontaal kan uitbreiden: 400.000 euro binnen dankzij crowdfunding | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Remy van Den Hurk (REMYDESIGNS)

Brouwerij Frontaal kan uitbreiden: 400.000 euro binnen dankzij crowdfunding

  Economie

BREDA - Brouwerij Frontaal kan verder gaan uitbreiden. Om onder andere meer houtgerijpte bieren te kunnen brouwen, besloot de brouwerij voor de tweede keer aandelen te gaan verkopen via een crowdfundingsite. Daarmee hoopte de brouwerij minimaal 250.000 euro op te halen. Maar het maximale bedrag dat de brouwerij wilde ophalen, 400.000 euro, werd uit eindelijk met gemak binnen geharkt. 


Brouwerij Frontaal heeft er 256 investeerders bij. Met een gemiddelde investering van 4560 per persoon, droegen de investeerders via de crowdfundingsite samen 400.000 euro bij aan de groei van de brouwerij. En dat is slechts een ruime week.

Het was voor Frontaal niet de eerste keer dat er publieke aandelen werden verkocht. Vorig jaar haalde de brouwerij op die manier 800.000 euro op. Daarmee werd toen de realisatie van de professionele brouwerij met het brouwerscafé bij de Faam gerealiseerd. Voorheen was Frontaal te vinden bij Stek. Met het nieuwe opgehaalde bedrag gaat Frontaal investeren in houtgerijpte bieren. "We zien voor de aankomende jaren veel groeipotentie voor de export van onze bieren. Met de nieuwe export manager willen we dit verder gaan uitbouwen. Vanuit het buitenland is voornamelijk de vraag naar houtgerijpte bieren groot, deze vraag overstijgt onze huidige capaciteit. Om zowel in het binnenland als buitenland aan deze vraag te kunnen voldoen, gaan we in 2020 ons vatenpark sterk uitbreiden. Zo kunnen we nog meer mensen van deze bieren laten genieten", legt Roel Buckens uit op de site.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief