Silicon Valley in Ulvenhout: Nieuw woon-werk concept op landgoed Luchtenburg | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Camelot

Silicon Valley in Ulvenhout: Nieuw woon-werk concept op landgoed Luchtenburg

  Economie

BREDA - Met een groepje young professionals samen gaan werken én wonen op dezelfde plek. Het is een concept dat is overgewaaid uit Silicon Valley, en nu ook op Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout gaat plaatsvinden. In het antikraak landhuis gaan vijf young professionals wonen, werken en elkaar inspireren.


Leegstandsbeheerder Camelot heeft de handen ineen geslagen met Je m'appelle Company. Camelot is verantwoordelijk voor de invulling van het landhuis op Landgoed Luchtenburg, dat leeg staat sinds het werd verkocht. Je m'appelle Company is een bedrijf dat woonconcepten aanbiedt voor jonge creatievelingen. Het laat de jonge ondernemers samen wonen en werken onder één dak, zodat ze elkaar kunnen inspireren, motiveren en samen kunnen werken. Het bedrijf werkt onder andere al in al in Amsterdam en Lissabon. In 2020 openen zij ook nog een locatie in Tokio. En nu dus in Ulvenhout onder de naam Je m'appelle Brabant.

Oprichter Tijn Hoyng: "Ik wilde heel graag met mijn bedrijf ook naar Brabant. Ik merkte dat er veel chaos is in grote steden en dat er behoefte was onder de young professionals aan een plek om zich terug te trekken. Wat is er dan beter dan de Brabantse natuur en gastvrijheid?" De plek in landgoed Luchtenburg is wel tijdelijk, aangezien het om antikraak gaat. Maar dat deert volgens Hoyng niet. "De mensen die bij ons wonen en werken hebben vaak alleen een tas bij zich. Zij hebben helemaal geen interesse in meubilair en andere materialen. Wat dat betreft is deze constructie dus ideaal."

Ook Camelot is blij met de samenwerking. Want met de komst van Je m'appelle Company is het lege pand weer een stuk beter beschermd tegen leegstandsrisico's zoals vandalisme en kraak.  "We vinden Tijn en zijn bedrijf inspirerend en ondersteunen hem graag door betaalbare woon- en werkruimte te bieden. Soms hoor je negatieve verhalen over antikraak, maar dit is weer zo'n verhaal dat bewijst dat het een gunstige oplossing biedt voor alle partijen", laat Sanne Suurland van Camelot weten.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief