Foto: BredaVandaag

Hudson's Bay in Barones moet van gerechtshof tot augustus 2021 open blijven

  economie

BREDA - De Hudson's Bay in Breda moet nog verplicht tot 31 augustus 2021 de winkel blijven exploiteren. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bepaald. Het hof rekent de winkel aan dat zij geen overleg gevoerd hebben met hun verhuurder. 


Afgelopen september maakte de Hudson's Bay bekend definitief alle vijftien winkels in Nederland te sluiten. Bijna alle winkels in het land draaide verlies en zouden daarom eind dit jaar sluiten. Toch is de winkelketen tegenover de verhuurder in Breda verplicht om de winkel open te houden tot 31 augustus 2022, respectievelijk 2021. 

In een kort geding heeft de verhuurder van de Barones  onder meer gevorderd dat Hudson's Bay op straffe van een dwangsom wordt veroordeeld daadwerkelijk tot de genoemde einddata de exploitatie voort te zetten. Op 5 november heeft de kantonrechter dat al toegewezen, het gerechtshof in Amsterdam heeft dat vandaag bekrachtigd. 

Volgens het hof zouden andere winkeliers in het winkelcentrum er groot belang bij hebben als de winkel open blijft. Zo wordt de toeloop daar naartoe gehandhaafd. Daarnaast rekent het hof Hudson's Bay toe dat zij geen overleg gevoerd hebben met haar verhuurder. In een eerder vonnis was hier al wel op aangedrongen.

De Amerikaanse winkelketen heeft hier geen goede verklaring voor gegeven. Zij hebben weliswaar met andere partijen, waaronder werknemers, een regeling getroffen, maar hadden hier volgens het hof ook de verhuurder bij moeten betrekken. Dat door deze veroordeling het akkoord met de andere partijen niet kan worden nagekomen, is volgens het hof door Hudson's Bay niet aannemelijk gemaakt. Ook de vestiging in de Klaverpassage in Amsterdam moet van het gerechtshof open blijven. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief