Nieuwe tijdelijke invulling voor oude rechtbank Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De rechtbank aan de Sluissingel
De rechtbank aan de Sluissingel
Uitgelicht

Nieuwe tijdelijke invulling voor oude rechtbank Breda

  Economie

BREDA - Het lege pand van de oude rechtbank aan de Sluissingel krijgt weer een tijdelijke invulling. Althans, voor een klein deel dan. De Dierenvoedselbank die momenteel enkel in Etten-Leur is gevestigd, opent in maart een tweede vestiging in de entree van het gebouw. Dat laat de oprichtster van de stichting weten. 


Wanneer je de oude rechtbank binnenloopt door de dubbele deuren, tot aan de draaideur aan toe. Het is niet extreem groot, maar de dierenvoedselbank is dolblij dat het haar tweede vestiging mag openen in de oude rechtbank in Breda. "We hebben veel cliënten uit Breda, die nu iedere twee weken naar Etten-Leur moeten reizen. Voor ons was een vestiging openen in Breda dus een droom", licht oprichtster Priscilla toe. "We hebben gewoon aangeklopt bij de gemeente Breda om te kijken of zo'n mogelijkheid er misschien was. We zijn dan ook super blij dat we ons in ieder geval tot en met 31 december 2020 in de oude rechtbank mogen vestigen."

Wat er op de lange termijn precies gaat gebeuren met de oude rechtbank, is nog niet bekend. Het opvallende pand staat leeg sinds de nieuwe rechtbank nabij het station in 2018 in gebruik werd genomen. Wel zaten er tijdelijk enkele kleine bedrijfjes in, maar die moesten het gebouw vorig jaar verlaten. Eén ding is wel zeker: er moeten woningen op die plek komen. Maar over sloop van het markante gebouw is de gemeente niet enthousiast. Het realiseren van woningen in het huidige pand, lijkt dus de voorkeur te hebben. Maar de precieze mogelijkheden worden door de gemeente nog onderzocht. "Via de Facebook enquête en een nog te organiseren inspiratiesessie over het gebouw met 'vakgenoten' halen we samen met de stad op hoe we uiteindelijk definitief vorm gaan geven aan het pand", laat de gemeente weten. Het is de bedoeling dat er eind van dit jaar een concreet plan ligt voor het gebouw. 

De dierenvoedselbank is niet de enige die zich tijdelijk mag vestigen in het pand. Zo gaan vier alumni van St. Joost er hun atelier houden. "Nieuwe aanvragen zullen stuk voor stuk worden beoordeeld op inpasbaarheid."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief