Gemeente komt ondernemers tegemoet met voucherreling voor financieel advies | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Gemeente komt ondernemers tegemoet met voucherreling voor financieel advies

  Economie

BREDA - Gemeente Breda wil in deze moeilijke periode Bredase ondernemers tegemoet komen in in de kosten voor de financiële rapportage. Daarom komen zij sinds gisteren met een speciale voucherregeling. De regeling is onderdeel van het pakket aan maatregelen dat de gemeente eerder al presenteerde.


Ondernemers en instellingen die leningen of garanties aan willen gaan bij een financiële verstrekker moeten hier financiële stukken voor overleggen. Deze stukken worden doorgaans opgesteld door een accountantskantoor. En dat brengt kosten met zich mee. Gemeente Breda wil in deze periode Bredase ondernemers tegemoet komen in deze kosten. Daarom is vanaf gisteren de 'Voucherregeling Financiële Analyse Breda' beschikbaar.

De gemeente Breda biedt ondersteuning in de vorm van een voucherregeling die in samenwerking met twee Bredase accountantskantoren, Witlox VCS en Van Oers, is ontwikkeld. Met de voucherregeling kunnen ondernemers door één van deze accountantskantoren een beknopt adviesrapport laten opstellen ter waarde van ongeveer 1750 euro. De eigen bijdrage zal 250 euro zijn. De regeling geldt voor alle sectoren.

"In deze onzekere tijden is de toekomst voor veel ondernemers lastig te overzien. Met deze regeling bieden we de Bredase ondernemers de mogelijkheid om tegen een schappelijk tarief inzage te krijgen in hun financiële situatie", laat wethouder Boaz Adank weten. "Die financiële rapportage helpt hen in het nemen van gefundeerde beslissingen over het voortbestaan van hun ondernemingen en kan helpen bij het aanvragen van de verschillende regelingen."

De regeling staat open tot en met 6 mei 2020. Er is budget beschikbaar voor maximaal 35 bedrijven. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Via deze website kunnen ondernemers zich aanmelden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief