Foto: Shutterstock

Kappers vanavond in protest: ‘Anders gaat licht hier voorgoed uit’

  Economie

ETTEN-LEUR - Kappers laten vanavond tussen 18.00 en 20.00 uur het licht in hun salon branden om aandacht te vragen voor de nijpende situatie waarin ze zitten. Onder meer De Salon haarmode uit de Kerkwerve in Etten-Leur doet mee. 


De kapsalons zijn al tien weken gesloten. Bij veel kappers staat het water aan de lippen. Zij vinden dat ze te weinig steun krijgen van de overheid om in deze moeilijke tijden te overleven. Daarom zetten de kappers vanavond tussen 18.00 en 20.00 uur demonstratief de lichten aan. ‘Het licht gaat aan, anders gaat het licht uit’ is de strekking achter deze noodkreet. De kappers eisen dat zij hun zaak vanaf 3 maart weer mogen open. Zij wijzen ook naar België en Duitsland waar de kappers terug aan de slag mochten. 

Essentiële beroepen

Kappersbond ANKO vindt dat kappers vallen onder essentiële beroepen en dat een mooi kapsels bijdraagt aan een goed welzijn en zelfbeeld. Ook hebben kappers de nodige hygiënemaatregelen getroffen. Ook werken de knippers uitsluitend op afspraak. “Klanten komen niet ‘funshoppen’. Een kappersbezoek is dus maximaal gereguleerd en gecontroleerd. Een bezoek aan de kapper is verantwoord en veilig voor kapper en klant”, benadrukt ANKO. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief