Foto: Shutterstock

Ruim 11.500 Bredase huiseigenaren ontvangen uitnodiging om gezamenlijk zonnepanelen te kopen

  Economie

BREDA - Ruim 11.500 Bredase huiseigenaren worden deze week per brief uitgenodigd om mee te doen met de gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen. Met deze collectieve actie wil de gemeente Breda inwoners stimuleren om duurzaam stroom op te gaan wekken.


De actie houdt in dat deelnemers zonder veel moeite voordelig zonnepanelen kunnen inkopen en laten plaatsen. De gemeente heeft het Regionaal Energieloket de opdracht gegeven een ervaren installateur uit de regio te kiezen voor het leggen van de zonnepanelen. “Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en kan er een scherpe prijs aangeboden worden”, aldus de gemeente. “Omdat elke woning anders is, krijgt iedere deelnemer een vrijblijvende offerte op maat.” Woningen moeten aan een aantal eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan de actie. Alleen grondgebonden, niet-monumentale eengezinswoningen komen in aanmerking.

Informatieavond

Op 29 juni is er een online informatieavond. Hier kunnen inwoners al hun vragen stellen over maatregelen, investeringen en het terugkrijgen van 21 procent BTW. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn deze avond aanwezig. Aanmelden kan via de website van Woonwijsbreda.nl 

Extra stimulans

“Met deze actie willen we het mensen gemakkelijker maken. En door het grootschalig aan te pakken, kunnen we scherpe tarieven aanbieden”, aldus Greetje Bos, wethouder Energie. “We hebben als stad een opgave om te verduurzamen en zonnepanelen dragen daar aan bij. Deze actie kan een extra stimulans zijn voor mensen die al eerder overwogen zonnepanelen aan te schaffen”.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief