Foto: Wesley van der Linde

Op vakantie naar Praag of Milaan? Het kan binnenkort met de slaaptrein vanuit Breda

  Economie

BREDA – De vraag naar een duurzaam alternatief voor vliegtuigen groeit. Onder de naam GreenCityTrip.nl rijdt daarom vanaf 15 oktober 2021 een nieuwe slaaptrein vanuit Breda naar diverse Europese steden. Deze trein met 700 bedden gaat tweemaal per week rijden naar populaire bestemmingen als Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan.


Volgens GreenCityTrip.nl van reisorganisatie Flywise is de vraag naar een duurzaam alternatief voor vliegreizen groot. En corona heeft de interesse voor slaaptreinen verder aangewakkerd. Zeker als het gaat om bestemmingen die goed bereikbaar zijn per trein. Als city-tripper kun je in de avond vertrekken vanuit Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht of Arnhem. “En de volgende ochtend kom je uitgerust aan op de bestemming; in hartje centrum, zonder wachtrijen op luchthavens en je hebt slapend ‘gewerkt’ aan het milieu”, vertelt Hessel Winkelman, mede-eigenaar. “En wist je dat je 700 kilogram CO2 bespaart?”

Met de trein de toekomst in
Maarten Bastian, mede-eigenaar, vult zijn collega aan: “Met deze stap lopen wij als reisorganisatie voorop om de reiziger nog meer verantwoord te laten reizen. Met onze eigen trein bieden we stedentrips aan naar fantastische Europese steden, inclusief een hotel op bestemming. En als ANVR- en SGR-reisonderneming heeft de reiziger alle zekerheid en garantie. De trein blijft trouwens staan op de bestemming, zodat de city-tripper ook hier de garantie heeft dat hij weer veilig terug kan reizen naar Nederland.”

De reizen bestaan altijd uit vijf dagen en vier nachten. Zo’n pakketreis is te koop vanaf 199 euro. Wie een reis boekt, moet trouwens wel rekenen op een kleine omweg. De trein rijdt namelijk altijd van Breda naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Vanuit daar rijdt de slaaptrein zonder tussenstops door naar de eindbestemming. Alleen onderweg naar Milaan, Venetië en Verona is er één tussenstop in Innsbruck.