Afbeelding
Foto: CampingVision en Roan

Europese marktleiders in campingvakanties vestigen zich in Breda

Door: Redactie Economie

BREDA - Met de verhuizing van Waalwijk naar Breda zetten Camping Vision en Roan, beide onderdeel van de European Camping Group, een volgende stap in hun groeiambities. Ralf de Bruijn, algemeen directeur van Camping Vision “We waren al een poosje op zoek naar een nieuw pand om beide groeiende organisaties te huisvesten. We zijn dan ook heel blij dat we ons eind mei in Breda gaan vestigen. En de keuze voor deze stad is niet geheel willekeurig. Breda is immers internationaal georiënteerd, goed bereikbaar en van oudsher de stad van BUas, dé hogeschool voor toerisme.”


De overstap naar een groter kantoor ligt in de lijn met de ambities van de twee Europese marktleiders van kampeervakanties. “Dit nieuwe pand past in onze ambitie om de komende jaren nog meer te kunnen groeien”, zegt De Bruijn. “Samen met Roan en onze eigen merken Allcamps, LuxCamp en de Deense Danskbilferie en Friferie bieden we een groot distributienetwerk voor campings. Deze markt is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Met het oog op de toekomst, waarin we een verdere groei verwachten, kunnen we in het nieuwe kantoorpand in ieder geval een behoorlijke tijd vooruit.” Zijn collega Rick Bax, algemeen directeur van Roan Camping Holidays vult hem aan: “Eind 2022 hebben wij de strategie van Roan gewijzigd, hiermee denken wij de markt nog beter te kunnen bedienen. Ook voor onze organisatie betekent dit een verandering op allerlei fronten en deze verhuizing naar Breda past precies in ons plan.”


Samenwerken met studenten
De keuze voor Breda als nieuwe bestemming voor de twee vakantieaanbieders is niet een toevallige keuze. De keuze is mede gemaakt op basis van hetgeen de stad te bieden heeft qua voorzieningen, de centrale ligging in het gebied en bereikbaarheid. Op loopafstand van het nieuwe pand aan de Bijster in Breda is bovendien BUas gevestigd. Bax: “Als groeiend bedrijf hechten wij uiteraard veel waarde aan goede medewerkers. Wij weten hoe belangrijk het is om studenten enthousiast te maken voor ons vak en te investeren in hun toekomst. Daarom zien wij veel kansen in een nauwe samenwerking met BUas in de nabije toekomst. Als marktleider van Europa hebben wij studenten in de toeristische sector veel te bieden. Via ons kunnen ze in de keuken kijken van veel verschillende vakantiemerken die er echt toe doen. Maar studenten hebben ons natuurlijk ook het nodige te vertellen; zij zijn de klanten en medewerkers van de toekomst. Dus we kijken enorm uit naar een mooie samenwerking. Overigens zijn wij ook geïnteresseerd in studenten van Avans hoor. Maar het feit dat Ralf en ik beiden ooit op BUas zaten is voor ons persoonlijk een leuke bijkomstigheid.”


Nieuwe locatie
De nieuwe locatie biedt met 1.500 m2 kantoorruimte plaats voor de huidige 80 medewerkers van Camping Vision en Roan. Maar daarnaast is er nog plaats voor ongeveer 30 nieuwe collega’s in de toekomst. Het pand voldoet aan alle eisen van de twee groeiende bedrijven en maakt ze klaar voor de toekomst. Bax voegt hier nog toe: “Niek Dijkmans van EQ Real Estate uit Breda vond deze locatie in Breda en deed de bemiddeling. En daarmee heeft Niek dus een succes geboekt, want alle partijen zijn enorm tevreden.”