Slimmer Qui Vive verslaat Push

  Hockey

UITHOORN/BREDA – Koploper zijn kent ook nadelen, dat ondervonden de heren van Push zondag. Tegenstanders zetten graag een extra stapje. Zo ook Qui Vive dat volgens coach Sven van der Most bovendien slimmer speelde dan zijn team. De 4-2-nederlaag was het logische gevolg.


“We hebben het ‘t eerste kwartier weggegeven, we zijn niet agressief genoeg gestart en kwamen via twee strafcorners 2-0 achter. Dan loop je achter de feiten aan”, was de heldere analyse van de coach.

Push deed in de rust wat omzettingen om meer grip op Qui Vive te krijgen. Maar de thuisploeg verdedigde de voorsprong met verve en bouwde deze later zelfs uit naar 4-0. Push deed nog wel wat terug en voorkwam met twee treffers een afstraffing. Stefan Duijf scoorde uit een strafcorner de 4-1, Pepijn van Baal scoorde op zijn verjaardag de 4-2.

Van der Most besloot: “Ze hebben het slimmer gedaan dan wij en dat is vervelend. Maar dat verandert niets aan het proces. Je leert namelijk ook van verliezen.”

Volgende week spelen de mannen thuis tegen Voordaan. Een sterke ploeg en een ‘mooie uitdaging’ aldus de coach. “We zijn twee hockeyende ploegen, dus dat kan een mooie pot worden. We kijken er naar uit.”