'Jeugdig enthousiasme versus rust en ervaring'

  Hockey

BREDA – Het nieuwe hockeyseizoen is zeer voortvarend begonnen voor de dames van Push. Na zes wedstrijden is het team nog altijd ongeslagen. Aanstaande zondag wacht het thuisduel met MOP dat net als Push zestien punten uit zes duels heeft behaald. BredaVandaag.nl blikt samen met coach Niels Thijssen vooruit op deze topper.


Niels, jullie hebben een vrij weekend gehad, wat heb je gedaan om in het ritme te blijven? "Zoals je eigenlijk al zegt, we hebben het ritme van trainings/wedstrijd momenten aangehouden. Dat is goed gegaan en goed bevallen."

Hebben jullie je specifiek voorbereid op MOP, zoja hoe? "We bereiden ons eigenlijk op iedere tegenstander een beetje op dezelfde manier voor. Het is prettig om te weten wat je ongeveer tegenover je krijgt te staan, wat voor type tegenstander het is. Daarnaast kijk je naar bijvoorbeeld dode spelmomenten als de strafcorner. Maar uiteindelijk denk ik dat de doorslag gaat geven hoe goed je zelf speelt, daar hebben we ons dan ook met name mee bezig gehouden."

Jullie laatste wedstrijd was een gelijkspel, tevens het eerste puntenverlies. Hoe is hier vanuit de groep op gereageerd? "Als gezonde sporters denk ik: teleurgesteld! Deze groep wil iedere week winnen en baalt dus op het moment dat dat een keer niet lukt. Maar vanaf de eerste training daarna straalde de gretigheid er eigenlijk al weer vanaf, mooi om te zien. Het heeft ook weinig nut te lang bij puntverlies stil te gaan staan. We halen er uit wat echt beter zal moeten, maar gaan ook snel weer door met dingen doen waar we goed in zijn."

MOP heeft ook punten laten liggen uit bij Groningen, zegt dat nog iets denk je? "Ja, dat we nu 2 punten voor hadden kunnen staan op MOP. En tevens dat ondanks dat ik zo nu en dan lees dat het niveau in de poule matig is op de top-4 na, iedereen punten kan halen tegen die ploegen. Dan zal het wel meevallen hoe slecht de andere teams zijn, lijkt me."

Wat voor een wedstrijd gaat het worden verwacht je? "Hopelijk een leuke open wedstrijd met twee ploegen die spelen om te willen winnen! MOP is al twee jaar op rij op een haar na niet gepromoveerd, wij hebben afgelopen jaar voor het eerst mogen ruiken aan de play-offs. Met een gemiddelde leeftijd van 20-21 jaar zijn wij wellicht het jeugdig enthousiasme, zij de rust en ervaring. Dus wat gaat het worden? Tja, zeg jij t maar!"