Dames 1 Huizen overklast Breda Dames 1

  Hockey

BREDA - Op onverklaarbare wijze verloren de dames van Breda zondag de wedstrijd tegen Huizen D1. Huizen leek, zeker het eerste kwartier, geen partij voor D1 van Breda. Toch kwam Breda niet verder dan 1-3.


Coach Erik Verzijden spreekt van een ‘een aantal spelers die zeker deze wedstrijd niet het gewenste niveau hebben laten zien’. “Op onverklaarbare wijze hebben we weer een wedstrijd verloren”, zegt de coach. “Het eerste kwartier waren we sterker en kwamen we zelfs op 1-0. Daarna hebben we het toch laten afweten.”

Breda liet het vooral afweten op de balaannames. Die waren te vaak niet goed. Ballen werden regelrecht in de sticks van Huizen-spelers gespeeld. Breda, dat in de eerste helft nog wel wat liet zien, zakte in de tweede helft hopeloos terug.

Dat het team niet fit was, kan hebben gelegen aan het feit dat acht spelers deze week een griep te pakken hadden. “Maar ook het arbitraire duo vandaag was allesbehalve sterk”, zeggen Verzijden en assistent-trainer Martijn de Jongh. “Dat was niet de reden, maar heeft wel mee geholpen”, vult De Jong aan.