Push speelt Groningen naar ruime nederlaag

  Hockey

GRONINGEN/BREDA – Ook al waren ze nog steeds ongeslagen, na de twee gelijke spelen tegen concurrenten Rood-Wit uit (1-1) en MOP thuis (2-2) was een overwinning welkom voor de vrouwen van Push. De lange busrit naar het hoge noorden bleek niet voor niets. Push liet zondag weinig heel van Groningen: 2-7.


Ze waren maar liefst twaalf uur in touw, want kwart voor zeven ’s ochtends vertrok de bus vanuit Breda naar Groningen en kwart voor zeven ’s avonds was de selectie van Push weer terug. Maar wel met drie punten op zak.

De vrouwen moesten het in Groningen stellen zonder topscorer Sabine Mol en de gelauwerde Helene Hendriks. Beide speelsters kampten met lichte blessures en werden min of meer gespaard. Dit betekende wel dat er een zeer jong elftal het veld in werd gestuurd.

“Er stond een jong ploegje, maar wel een goed getraind ploegje.” Coach Niels Thijssen had zijn dames die week prima trainingsarbeid zien verrichten en had alle vertrouwen in een goed resultaat.

Dat resultaat kwam er ook. Al in de eerste helft maakte Push het verschil. Het kwam op een 0-3-voorsprong en ging na een tegentreffer geïncasseerd te hebben met 1-3 rusten. “In de rust spraken we af om de wedstrijd snel na rust te beslissen”, aldus Thijssen.

Het jonge team had amper tien minuten nodig om hier gehoor aan te geven, na twee treffers was het inmiddels 1-5 geworden waardoor de winst een feit was. Push scoorde nog twee maal en Groningen deed tussendoor nog iets terug.

Exponent van de jeugdigheid was A-speelster Jet Cremer. Speelde ze de voorbije weken nog linksachter, tegen Groningen speelde de kleine Cremer zowaar in het centrum van de verdediging.

Thijssen had lovende woorden over voor de junior: “17 jaar jong en dan zo vreselijk goed. Jet is als één van de weinigen in staat telkens een simpele eerste keuze te maken. Een meisje met veel talent, dat bovendien nog wel eens onderschat wordt.”

Naast dat de coach zijn ploeg ‘fris en gretig’ had zien hockeyen, zag hij ook toe hoe verschillende speelsters een goal kunnen maken. De zeven treffers tegen Groningen kwamen van maar liefst vier verschillende mensen, te weten: Hannah Lemmens (3x), Maartje van der Vis (2x), Saskia Gooskens en Malou Pheninckx (beiden één).

Push staat door de zege nog altijd aan de leiding. Het moet deze koppositie wel delen met MOP, maar het doelsaldo van de Bredasen is een stuk beter.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief