Breda wint doelpuntrijke wedstrijd

  Hockey

SCHIJNDEL/BREDA - De heren van Breda liepen zondag al snel weg bij tegenstander Hopbel. Deze vocht zich geholpen met arbitrale dwalingen terug in de wedstrijd, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Het doelpuntrijke duel eindigde in een 3-7-overwinning voor de Bredanaars.


Het duurde een aantal mogelijkheden voordat Breda het net wist te vinden. Maar na een paar kansen gemist te hebben, zorgde Daan Leijten al vroeg voor de 0-1. Niet veel later maakte Tommy Wösten er 0-2 van en na een mooie aanval over rechts tikte Robert Geerts de 0-3 binnen. Breda leek af te stevenen op een ruime en simpele overwinning.

"Misschien was het omdat het allemaal zo makkelijk ging", sprak coach Ton van Poppel over de onoplettendheid die de 1-3 inluidde. Nog voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Al ging daar volgens Van Poppel wel een arbitrale misser aan vooraf. "De bal werd door hun met de voet meegenomen, maar de scheids had het niet gezien." De strafcorner die volgde werd benut en zo stond het ineens 2-3.

Vlak na rust was het eenzelfde situatie als kort daarvoor. De scheidsrechters ontging opnieuw een bal die met de voet werd gespeeld. Hierdoor kon Hopbel de gelijkmaker scoren. "De scheidsrechters hebben verder gewoon goed gefloten, ze hebben alleen deze twee dingen gemist", was het oordeel van de coach.

Breda wist dat het een klasse beter was en liet zich geenszins uit het veld slaan door de verrassende comeback van de thuisploeg. Op hoog tempo werd Hopbel ontmanteld, waardoor de gasten alsnog wegliepen van hun tegenstander.

Maarten Albers hielp zijn ploeg weer op voorsprong, Jan Klinkhamer en Tommy Wösten vergrootten de score en wederom Albers scoorde de zevende Bredase treffer: 3-7.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief