Nijmegen komt fel begin Push niet meer te boven

  Hockey

BREDA – Een getergd Push had na amper tien minuten al een 2-0-voorsprong genomen op tegenstander Nijmegen. Deze kwam de bliksemstart niet meer te boven, waardoor de Bredanaars de wedstrijd met 4-1 wisten te winnen.


“Dat is de grote winst van vandaag, daar ben ik echt heel blij mee”, sprak coach Sven van der Most. Hij doelde op de snelle goal die zijn team wist te maken. Binnen drie minuten had Jorgen Kwinkelenberg namelijk uit een strafcorner voor de 1-0 gezorgd.

Amper twee minuten later kon Push zelfs al op 2-0 komen, ware het niet dat de bal niet goed werd gestopt bij de gegeven strafcorner. In de negende minuut was het alsnog raak.

Na die tweede treffer nam Nijmegen het initiatief van Push over. Toch wisten de gasten niet te scoren. “We moeten dan geen stapje terug doen, maar juist een stapje extra”, was de analyse van Van der Most.

De coach zag zijn ploeg na rust een grote kans missen, waarna Nijmegen terug in de wedstrijd kwam. Een vrije slag van de bezoekers resulteerde in de 2-1.

Een mooie combinatie tussen Thijmen Bantje en de afrondende Kwinkelenberg zorgde ervoor dat de marge weer twee werd. Acht minuten voor tijd maakte de 4-1 uit een strafcorner aan alle onzekerheid een einde.

Push blijft door de overwinning meedraaien bovenin de overgangsklasse B. Het staat op slechts twee punten achterstand van koploper Alkmaar.