In minuten kans op winst Breda weg

  Hockey

RUITERSBOS - In een paar minuten, met een 2-0 voorsprong op het scorebord, verspelen de dames van Breda dames 1 de overwinning. “Vlak achter elkaar twee fouten, twee goals tegen.”


Breda D1 speelde In Rotterdam de eerste helft strak georganiseerd en dat resulteerde voor rust in twee doelpunten. Na een kwartier spelen opende Joni van Loon via een strafcorner de score.

Het Bredase team wist de voorsprong uit te bouwen door een doelpunt van Pauline van Kerkwijk. “Dat was een heel mooi doelpunt. Recht in de kruising”, aldus coach Erik Verzijden.

Tegenstander Aeolus uit Rotterdam zette aan het eind van het eerste bedrijf wat meer druk naar voren, maar kon geen potten breken. “Aan het begin van de tweede helft krijgen we in een paar minuten twee goals tegen. Door twee verdedegingsfouten loopt het mis.”

Verzijden was wel blij dat het team zich snel herpakte en niet verder wegzakte. Helaas voor de ploeg uit Breda bleef het bij een kleine kans in de tweede helft. “Ik weet niet wat er ineens gebeurt, waar het precies misgaat. Gelukkig pakte ze draad goed op.”

De coach is van plan met de ploeg eerst eens goed te evalueren. “Ik wil weten hoe en wat er speelt, want we kunnen na de winterstop niet zo doorgaan.”